Back

Ytbeläggning

Gedigen kunskap och lång erfarenhet

Vi har gedigna kunskaper i, och lång erfarenhet av beläggning av valsar och maskindelar för att förbättra dess prestanda. Med vår beläggning uppnår du ökat korrosionsskydd, anpassade friktionsegenskaper, förbättrade non-stickegenskaper, förändrad termisk och elektrisk ledningsförmåga samt bättre hygien och enklare rengöring.

Våra tjänster

Termisk sprutning

Flamsprutning och ljusbågssprutning
Flam- och ljusbågssprutning används för beläggning med metaller som t.ex. kromstål, koppar, aluminium, aluminiumbrons, syrafast material eller molybden.

Plasmasprutning
Plasmametoden används för keramiska material som t.ex.kromoxid, aluminiumoxid, titanoxid och karbider, såsom wolframkarbid och kromkarbid.

Polymer­beläggningar

Vi erbjuder ett heltäckande program av denna typ av beläggningar för att kunna anpassa egenskaperna optimalt för aktuell applikation. De mest frekventa beläggningstyperna är:

  • PVDF
  • PFA
  • PTFE
  • Komposit

Kombinations­beläggningar

Termiskt sprutade skikt i kombination med t.ex. sintrade polymer- / fluorplaster används ofta där kraven på slitstyrka och goda drag- respektive släppegenskaper är höga.

Slå oss
en signal!

Vill du komma i kontakt med oss är du välkommen att höra av dig. Du kan ringa, maila eller skicka ett meddelande. Välkommen med din fråga.